pr

Kursinndeling rideskole

Inndeling etter alder:

-Barn
-Ungdom
-Voksen

Nivå på grupper

-Nybegynner 1
-Nybegynner 2
-Litt øvet
-Øvet

Minimum 2 deltakere på hvert kurs.
Hvert kurs er 45 min langt inklusive oppsitting, oppvarming og nedvarming.
Alle kurs kan inneholde teori, ute ritt, riding i hall og stevnetrening.

Nybegynner 1

For deg som har ingen eller liten erfaring med ridning og håndtering av hest. Du lærer å omgås hesten og de grunnleggende ride øvelser i gangartene skritt og trav. Målet for kurset er å trene korrekt sits, egen balanse og rideferdigheter slik at en behersker hesten i skritt og trav. Her må elevene ha med seg en som kan leie hesten.

Vi bruker den første timen til å bli kjent med stallen og hestene.
Omvisning i stallen. Oppførsel og sikkerhet i stallen. Børste, stell og opp saling av hesten. Vi går igjennom vad man bør ha på seg når man rir.
For barn og ev ungdom: Vid den første timen må en av foreldrene være med å følge. Foreldrene vil få opplæring sammen med barna.

Nybegynner 2

Du kan det mest grunnleggende og kan selv styre hesten og regulere hestens tempo i skritt og trav. Vi begynner lære galopp en og en og begynner å ri bommer og små hinder ca. 20-40 cm. Her kan du ha med en som leier hesten som støtte.

Vi bruker den første timen til å bli kjent med stallen og hestene.
Omvisning i stallen. Oppførsel og sikkerhet i stallen. Børste, stell og opp saling av hesten. Vi går igjennom vad man bør ha på seg når man rir.
For barn og ev ungdom: Vid den første timen må en av foreldrene være med å følge. Foreldrene vil få opplæring sammen med barna.

Litt øvet

Du kan ri selvstendig i alle gangarter, (skritt, trav og galopp).
Vi øver på att alle kan galoppere samtidig.
Vi rir dressurøvelser på Lett C nivå.
Hopper hinder ca. 40-60 cm.
Vi lærer å trinse og sale opp hesten.
Vi bruker ikke leier.

Øvet

Du kan stelle & gjøre klar hesten selv.
Øvelser innen løsgjørende og samlende arbeid benyttes og bør derfor ikke vare helt ukjent for rytterne.
Vi øver dressurøvelser på Lett B-Lett A nivå og sprang øvelser og høyder fra 60-80 cm.

Praktisk informasjon for rideskoledeltagere og foreldre:

Sted og innhold

Undervisningen foregår innendørs i ridehallen vår, eller utendørs i nærområdet dersom vi skal ri på tur. I løpet av høsten vil det bli arrangert stellekurs og rideknappen, og vi starter opp igjen med fadderordningen.

Ridebekledning

Godkjent sikkerhetshjelm (kan lånes av klubben) er påbudt. Ridebukse eller bukse uten sømmer på innsiden (gjerne tettsittende) og ridestøvler eller ridesko med leggchaps, eventuelt sko med liten hæl, gjør ridningen tryggere og mer komfortabel. Du kan også bruke ridehansker.

Sikkerhet

Det er viktig at du gjør deg kjent med stallreglene. Disse er slått opp på informasjonstavlen i stallen. I tillegg ønsker vi at foreldre er med som leiere inntil barnet er i stand til å ri på egen hånd. Si i fra hvis dette ikke lar seg gjøre.

Oppmøte / Fravær

Møt opp minst 10 minutter før kursstart slik at du kan finne frem hjelm og vest. Du kan gjerne komme tidligere for å bli med hestepasserne og stelle hestene. De er i stallen fra kl. 17.00. Gi beskjed i god tid til din instruktør dersom du ikke kan møte til timen / kurset.

Instruktør:

Høsten 20176 er Helena Justine Nilsberg vår instruktør og rideskoleansvarlig.

Helena er 29 år og kommer fra Ski, like uitenfor Oslo. Hun er oppvokst med hest og har drevet med mye forskjellige grener innenfor hest slik som; Sprang, Dressur, Feltritt, Mounted games, Voltige og Galopp. Hun har jobbet på flere staller, inkludert Øvrevoll.

Helena har stor forkjærlighet for horsemanship og båndet mellom hest og rytter. Hun har jobbet i 10 år med psykisk og fysisk utviklingshemmede og har mye erfaring med forskjellige barn og pedagogikk.

I okotber i fjor sa hun opp jobben i Aberia SAMSON for å følge drømmen om på jobbe med hest i Australia. I australia jobbet hun først på en sprangstall for en av Australias topp sprang ryttere. Deretter ble hun flyttet til en galoppstall i samme firma pga sin bakgrunn med galopphester.

Betaling

Kursavgiften er kr. 1000 for 5-ukers-kurs og kr. 1800 for 10-ukers-kurs. Medlemsavgift for enkeltmedlem er kr. 350, for familiemedlemskap kr. 550 og for støttemedlem kr. 100. Både kursavgift og medlemsavgift betales til klubbens bankkonto nr. 2333.33.63887. Husk å oppgi navn på alle familiemedlemmene dersom det dreier seg om familiemedlemskap, i tillegg til å oppgi fødselsdato, adresse og e-postadresse (en pr familiemedlemskap). For enkeltmedlemmer trenger vi samme informasjon. Giro kan fås i hallen.